La formació en línia de Ciberseguretat
per a l'àmbit de Salut de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya


L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, en coordinació amb CatSalut, col·labora amb les entitats del /SISCAT per donar-los suport i vetllar per la ciberseguretat del sistema sanitari públic català, i desenvolupa programes de formació i conscienciació en ciberseguretat.

L'objectiu primari d'aquest campus és facilitar la conscienciació i capacitació en ciberseguretat als membres del sector de la salut de Catalunya. Això permetrà assolir uns alts nivells de fiabilitat i seguretat de les xarxes i sistemes d'informació utilitzats en serveis de caràcter essencial, com per exemple els serveis relacionats amb la salut. És un objectiu estratègic i operatiu que han d'assumir tots els agents, públics i privats, implicats en la prestació d'aquest tipus de serveis, ja que els incidents de seguretat amb afectacions a la informació, els sistemes o les telecomunicacions tenen efectes pertorbadors significatius en la prestació del servei a la ciutadania.

Tots hem sentit notícies d'aquests tipus d'incidents en el nostre sector i això ha fet que les institucions europees hagin impulsat mesures normatives, amb l'exigència de la protecció dels actius d'informació de sistemes com el sanitari integral de Catalunya (/SISCAT).

Per aconseguir-ho, és necessària la reducció del risc de danys a les infraestructures informàtiques de l'atenció sanitària fins a un mínim acceptable. L'eina més important per fer-ho possible és la formació, capacitació i conscienciació de tot el personal vinculat a la provisió d'aquests serveis, per identificar i fer front als ciberatacs, que, com hem vist massa sovint, s'adrecen cada cop amb més virulència cap a les nostres institucions i entitats sanitàries.

Aquest campus ofereix formació en línia així com recursos gràfics i audiovisuals, amb continguts per dotar les persones i professionals dels coneixements imprescindibles en el marc de la situació actual, dels recursos d'identificació, d'autoprotecció, de detecció de les noves formes d'atac, i també per ajudar a respondre i recuperar els sistemes i les dades després d'un atac. Tots els continguts del campus desenvolupen els programes de formació i conscienciació en ciberseguretat per a les entitats interessades del /SISCAT.

Amb aquestes iniciatives de formació que conté el campus, es volen proporcionar coneixements sobre la seguretat de les TIC al personal de les entitats del /SISCAT. Així podran aplicar aquests coneixements en l'àmbit professional o per formar professionals que puguin transmetre'ls a altres treballadores i treballadors de l'àmbit públic.


Accediu al campus per veure el material i les ofertes formatives. Si encara no esteu donats d'alta, heu d'emplenar el formulari Crea les teves credencials amb les vostres dades personals:

Crea les teves credencials

Podeu iniciar la vostra sessió prement el botó INICIA LA SESSIÓ situat a la part superior dreta d'aquesta pàgina. O bé prement el següent botó: