La formació en línia de l'Organització

Catalana de Trasplantaments (OCATT)


L'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) és l'organització responsable de planificar, ordenar, coordinar i avaluar les activitats relacionades amb la donació i el trasplantament d'òrgans i teixits a Catalunya.

L’OCATT és una organització petita i orgànicament depenent del CatSalut, amb una relació molt propera amb hospitals del SISCAT, amb professionals del nostre àmbit, amb associacions de pacients trasplantats i amb altres entitats sanitàries i no sanitàries catalanes o de la resta de l’Estat. 

L’èxit del sistema de trasplantaments es basa en tres pilars fonamentals: l’organització, l’expertesa dels professionals i la confiança de la nostra societat. Comptar amb professionals sanitaris formats, experts i coneixedors de les darreres novetats dels diferents àmbits del sistema de trasplantament ha estat prioritari des dels inicis d’aquesta activitat.

Al campus de l’OCATT, trobareu, principalment, 2 tipus de cursos, uns més genèrics i uns altres més específics:
 
  • Cursos genèrics. Pretenen oferir una visió general i un coneixement suficient per capacitar als alumnes com a futurs promotors i divulgadors de la donació i el trasplantament a la nostra societat. Un exemple són els cursos dirigits a professionals de centres d’atenció primària o a les associacions de pacients
  • Cursos específics. Destinats a professionals sanitaris directament implicats en algun dels àmbits de la donació o el trasplantament d’òrgans, teixits i cèl·lules. Cursos sobre coordinació de trasplantaments, comunicació de males noticies o biovigilància són alguns exemples.

Un cop publicat al taulell del Campus, la inscripció a cada nou curs es farà a través d’un formulari que s’enviarà als possibles interessats mitjançant correu electrònic.

Per accedir al campus, podeu iniciar la vostra sessió prement el botó INICIA LA SESSIÓ situat a la part superior dreta d'aquesta pàgina. O bé prement el següent botó: